Background

Bieslook pannenkoek met kwark

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 kilo aardappelen
  • 2 kleine uien
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 30 gram bieslook
  • 500 gram roomkwark
  • 1 deciliter melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • Suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram gekookte ham
  • 1 bosjess peterselie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Schil, was en rasp de aardappelen. Pel en snipper de uien. Meng de aardappelen, de uien, de bloem, 3 eieren en zout. Was de bieslook en dep vervolgens weer droog. Daarna kleinsnijden en de helft toevoegen aan het aardappelmengsel.

De andere helft van de bieslook met de kwark, melk, citroensap mengen. Breng het mengsel vervolgens op smaak met zout, peper en suiker.

Pel de knoflook en versnipper deze of pers uit. De ham ook kleinsnijden. De peterselie wassen, droogdeppen en fijnhakken. De drie ingrediënten door de kwark roeren.

Verhit braadboter in een braadpan en voeg het beslag in gedeelten toe. Druk plat en laat aan twee kanten knapperig bruin bakken. Een pannenkoek met kwark bestrijken en een tweede pannenkoek erop leggen. Direct serveren.

Baktijd: 6-8 minuten

For page bieslookpannenkoek met kwark

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.