Background

Ovenschotel met rookworst

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 ambachtelijke rookworst
  • 2 paprika’s
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • Melk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp tot een puree samen met een scheut melk. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de ui en paprika in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na ongeveer 2 minuten de paprika, rookworst en kruiden toe. Bewaar een paar plakjes rookworst voor bovenop de ovenschotel. Bak het geheel 3 tot 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een paar minuten pruttelen.

Schep de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad met een lepel. Leg de plakjes rookworst erop en verdeel een handje kaas over de ovenschotel. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer de kaas gesmolten en goudbruin is, is de ovenschotel klaar!

Eet smakelijk!

Tip!
Lekker met een frisse salade!

For page ovenschotel met rookworst

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.