Background

Normandische ham

Ingrediënten
  • 4 schijven gekookte ham
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 1 struik andijvie
  • 1 stengel selderij
  • 2 appels
  • 1/2 dl slagroom
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • Mosterd
  • Peper
  • Zout
Bereiding

Kook de eieren in tien minuten hard en hak de noten fijn. Was vervolgens de selderij en hak een deel hiervan fijn. Pers de citroen uit. Was de andijvie en snijd het hart in fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Schenk wat citroensap over de appels.

Pel de eieren en hak het wit van de eieren fijn. Stamp de dooiers met de mosterd fijn en voeg hierbij de slagroom bij beetjes toe. Ga te werk als bij mayonaise. Voeg er de rest van het citroensap bij en zout en peper naar smaak. De saus moet licht gebonden zijn.

Meng in een kom de noten, selderij, appel, gehakt ei en de andijvie. Bind dit met de saus. Leg een portie op een plak ham, rol deze op als een dikke sigaar en serveer koud.

Serveer er geroosterd brood en boter bij.

For page normandische ham

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.