De Groene Slager |
In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment met lamsvlees-, kalfsvlees-, rundvlees-, varkensvlees- en kipspecialiteiten. Uiteraard is dit verantwoord biologisch vlees. Wij gaan zeer zorgvuldig om met de inkoop van ons vlees en verwerken dit tot diverse heerlijke producten en specialiteiten.
Wij leveren biologisch vlees en vleeswaren aan Lunchroom Fermento ♦ Lunchroom Echt Bergen ♦ Lunchroom Vers ♦ Stedelijk Museum
Al ons varkensvlees is afkomstig van het biologisch varkensbedrijf van de familie de Bruin uit IJsselstein. Wij ontvangen de varkens in onderdelen, of half. Daar maken wij onze verse producten van.
Dankzij goede voeding, voldoende bewegingsruimte en frisse lucht hebben de dieren meer weerstand. Zo hoeft de boer geen medicamenten te gebruiken, tenzij het niet anders kan.
Iberico varkensvlees staat bekend voor uniek, gezond, speciaal en smaakvol. Iberico varkensvlees is door zijn gemarmerde vleesstructuur makkelijk en snel te bereiden.
Ons lamsvlees komt het gehele jaar door van dezelfde boer: boer Jeroen Konijn uit Oostgrafdijk. Het vlees wordt geslacht in het Amsterdamse slachthuis.
Daarna wordt het in eigen slagerij verwerkt tot bekende producten en diverse specialiteiten.
Wij krijgen hele lammeren binen en snijden die uit benen we uit waar nodig en verwerken ze tot specialiteiten en andere producten
Al ons lamsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.
In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment met vele rundvleesspecialiteiten. Wij leveren rundvlees van het vrouwelijke soort, omdat dit vlees meer smaak heeft. Het vlees heeft altijd een klein randje vet en is fijn van structuur. Wij leveren veelal van onze leverancier familie Thijhuiz uit Deurningen.
Wij ontvangen het vlees in technische delen, dan kunnen wij het afvliezen, splitsen en verder verwerken tot bijvoorbeeld onderstaande producten.
Voor bij het rundvlees hebben wij tevens een aantal heerlijke biologische wijnen.
Het kalfsvlees dat wij leveren is afkomstig van Eco Fields uit Wekerom. Gedeeltelijk snijden wij dit zelf uit, inclusief het uitbenen.
Eco Fields kalfsvlees is vlees van biologische kalveren. In de praktijk betekent dit dat de kalveren volop ruimte hebben en alleen voer krijgen dat zonder kunstmest en zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen is geproduceerd. Ook kunnen de kalveren naar buiten om te grazen in de weilanden.
Het kalfsvlees van Eco Fields verwerken wij tot diverse lekkernijen, zoals onderstaande producten.
Als ons kalfsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.
“Een bewust verantwoord gevoel”, dat is waar Eco Fields voor staat. Op een manier die zo dicht mogelijk bij de natuur staat de mooiste producten produceren. Vanuit het Gelderse Wekerom dragen wij zorg voor onze dieren en gewassen met respect voor dierwelzijn en milieu. Lees meer >
Deze kippen leven zoveel mogelijk buiten in een onbespoten en kunstmestvrij gebied. Ze eten, naast wat ze scharrelen, biologisch voer. De kippen hebben een levensduur wat het dubbele van reguliere kip is.
Dit levert een voortreffelijk stuk kip op. Stevig en vol van smaak.
Kippen zijn van nature bosvogels en biologische boeren proberen hier rekening mee te houden. Biologische legkippen krijgen veel ruimte (in de stal max. 6 kippen per m2) en mogen buiten lopen in een begroeide uitloop (4 m2 per kip). In hun stal hebben ze recht op daglicht, zitstokken, legnesten en strooisel om lekker in te scharrelen.
Het voer is 95% biologisch en volledig gentechvrij. Een biologische kip mag het puntje van haar snavel houden, want dat is net zo gevoelig als een vingertopje.
De biologische vleeskippen hebben ook echt een beter leven. Reguliere vleeskuikens groeien zo snel dat ze na vijf á zes weken al geslacht worden, wat veel welzijnsproblemen oplevert ('plofkippen'). Biologische vleeskippen krijgen twee keer zoveel tijd, ruim 80 dagen. Daardoor hebben ze geen hartklachten en zakken ze niet door hun poten. Bovendien hebben ze net als de legkippen een dagelijkse vrije uitloop naar buiten, strooisel en stofbaden.
Alle kipproducten zijn naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.
Wild is een op en top scharrelproduct. Het heeft altijd voldoende beweging gehad en altijd zijn eigen voedsel kunnen zoeken en eten. Wat niet goed is, wordt niet gegeten; het dier selecteert het zelf. Door de beweging die het heeft gehad, is het vlees goed doorbloed. Wild smaakt naar zichzelf.
De diverse wildsoorten vertonen een volkomen authentiek smakenpalet, en dat is waar we tegenwoordig voor gaan; de eigen smaken. In het restaurant, maar ook thuis.
Wild en gevogelte geeft jouw maaltijd nét even een iets andere smaak; heerlijk!
Op bestelling kunnen wij diverse soorten wild en gevogelte leveren. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.
Op voorraad hebben wij de volgende stukken wild.