Background

Zachtzure kipfilet

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 0,5 liter magere yoghurt
  • Worcestersaus
  • 6 eetlepels (mais-)olie
  • Bloem
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 50 gram boter
  • Citroen
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Was de kipfilet en dep het droog met keukenpapier of een doek. Spreid het vlees zo plat mogelijk uit op een plank. Sla deze dan zo plat mogelijk met de zijkant van een hakmes.

Klop de yoghurt glad met 1 eetlepel Worcestersaus, een flinke mespunt peper, een halve theelepel zout en 1 eetlepel olie. Leg de kipfilet hierin en laat ten minste een half uur afgedekt staan op een koele plek (maar niet in de koelkast).

Haal de kipfilet uit de marinade en laat het teveel aan yoghurt-marinade eraf lopen. Wentel het vlees door de bloem. Klop het ei door de yoghurt. Verwarm de olie alvast in een koekenpan. Haal de kipfilet door de yoghurt en vervolgens door de paneermeel. Bak de kipfilet langzaam aan beide kanten totdat deze mooi van kleur zijn. Voeg dan de boter toe en laat verder garen.

Neem de kipfilet uit de pan als deze volledig gaar is, houd het warm in een schaal. Doe het yoghurt-mengsel in de pan waar de kipfilet in gebakken is en roer dit tot er een gladgebonden saus ontstaat. Serveer apart van het vlees. De citroen in plakken snijden en verdelen over het vlees.

Tip! Maak een sladressing van de yoghurt-marinade door er olie, Worcestersaus, suiker, zout en peper naar smaak aan toe te voegen.

Bereidingstijd: 50 minuten

For page 36 37 zachtzure kipfilet

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.