De Groene Slager

De Groene Slager

Afbeelding

Biologisch vlees

Deli Harmony is gespecialiseerd in het maken van biologische vleeswaren zoals gekookte en rauwe producten, droge worstsoorten, patés en leverworstsoorten en diverse gebraden vleeswaren. Daarnaast is zo'n 70% van ons aanbod van vleeswaren geproduceerd in eigen worstmakerij.

Wij leveren biologisch vlees en vleeswaren aan de volgende bedrijven.

Lunchroom Fermento ♦ Lunchroom Echt Alkmaar ♦ Lunchroom Vers eten en drinken ♦ Het Tuindiner in Heiloo ♦ Stedelijk museum


8 Redenen om biologisch te eten

Biologisch is heel lekker. Niet voor niets kiezen topkoks vooral voor bio-ingrediënten. De smaak is puur, omdat de gewassen tijd krijgen om te rijpen.

Biologisch eten is een heel gezond idee. Bio-producten bevatten meer voedingsstoffen en geen schadelijke stoffen zoals pesticiden en chemische toevoegingen.

Biologisch is diervriendelijker. Koeien, varkens en kippen hebben een vrije uitloop naar buiten en krijgen biologisch voer. Ze hebben een hoge levenskwaliteit.

Biologisch is een eerlijke prijs voor de boer. Bio-landbouw is landbouw zoals het vroeger was. Met extra aandacht voor gezonde bodem, gewassen en dieren. De boer wordt daarvoor beloond met een eerlijke prijs.

Biologisch is natuurbehoud. Brede akkerranden met wilde bloemen waar nuttige insecten op afkomen, houtwallen als broedplaats van vogels, schoon water in de sloot, afwisseling van het landschap, dieren in de wei.

Biologisch is onbespoten. In de bio-landbouw wordt de bodem vruchtbaar gemaakt met compost, mest en grasklaver. Door wisselbeplanting is het gebruik van chemische hulpmiddelen overbodig.

Biologisch is gentechvrij. Met het eten van bio-producten weet je 100% zeker dat je geen gentech binnenkrijgt.

Biologisch is fair trade. Ook de kleine boeren in derdewereldlanden hebben baat bij bio-landbouw. De fair trade principes vinden hier hun oorsprong. De boer krijgt een hogere prijs en er wordt geïnvesteerd in onderwijs en huisvesting.

Eco Fields

“Een bewust verantwoord gevoel”, dat is waar Eco Fields voor staat. Op een manier die zo dicht mogelijk bij de natuur staat de mooiste producten produceren. Vanuit het Gelderse Wekerom dragen wij zorg voor onze dieren en gewassen met respect voor dierwelzijn en milieu.

Biologisch kalfsvlees

Eco Fields produceert, verwerkt en verkoopt op een bijzondere wijze als eerste in Nederland biologisch kalfsvlees. Toen wij met dit idee begonnen, stond bij ons voorop dat de bedrijfsvoering moest aansluiten op de natuurlijk levenswijze van de kalveren. In de praktijk betekent dit dat onze kalveren volop de ruimte hebben in warme strooiselstallen en alleen voer krijgen dat zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen is geproduceerd. Ook kunnen de kalveren naar buiten om te grazen in de weilanden achter de boerderij. Jij kan met eigen ogen zien hoe de dieren genieten van hun vrijheid. De dieren zijn allemaal afkomstig van biologische melkveelhouders in Nederland. Hierdoor zijn de reistijden voor de dieren beperkt. Het kalfsvlees van Eco Fields heeft de hoogste onderscheiding van de dierenbescherming ontvangen; drie sterren voor dierenwelzijn. Daarnaast mogen we het Eko Keurmerk voeren en zijn wij als erkend Veluws Streekproduct aangemerkt.

Smaak

Eco Fields Rosé kalfsvlees smaakt het lekkerst als je het puur eet. Je proeft de natuur door het sappige en malse vlees.

Dierenwelzijn

Eco Fields kalveren hebben de hoogste status (drie sterren) van dierenwelzijn van de dierenbescherming. Dat wil zeggen: weidegang, strobedding en ruime stallen.

Duurzaam

Zeer weinig “foodmiles”, doordat het meeste voer uit de directe omgeving komt. Er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

Gezond

Door gezonde natuurlijke ontwikkeling. Het minimale gebruik van antibiotica en zonder toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen.

Biodiversiteit

Door het gebruik van stalmest op de akkers ontstaat er een veel actiever bodemleven. Hierdoor komt er meer variatie in de plantengroei, insecten en vogels.

Afbeelding

Kwaliteit

Om de kwaliteit te kunnen garanderen is Eco Fields gecertificeerd voor HACCP en Skal. Tevens zijn wij voorzien van een EG-nummer en zijn wij aangesloten bij SKV. Er is controle op de productie vanaf de bron omdat Eco Fields de kalveren zelf houdt.

Regionaal

Door regionaal voedsel te produceren voor de kalveren is het erkend als Veluws streekproduct. Regionaal profiteren natuurorganisaties van de afzet van de landbouwproducten.

Gentechvrij

De biologische sector produceert zonder gebruik te maken van genetisch gemanipuleerde organismen of daarvan afgeleide producten.

Ambachtelijk

Biologische producten worden op een moderne manier geproduceerd, maar wel met ouderwetse kwaliteitsprincipes. En dat proef je.

Afbeelding

Bio Quisine

Zuiver scharrelvlees, zuiver Biologisch vlees.

Nederland is een belangrijke producent van vlees. Om concurrerend te kunnen zijn moet het vlees zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd. Hierdoor zijn boeren genoodzaakt zoveel mogelijk dieren op een klein oppervlakte te houden. Daarbij gebruiken ze ook goedkoop voer, soms zelfs met antibiotica, waardoor ziektes onderdrukt worden en de varkens sneller groeien. Waar dit toe kan leiden hebben diverse schandalen als BSE en dioxine de afgelopen jaren bewezen.

  • Biologische dieren hebben voldoende ruimte om vrij in te bewegen, te spelen en te groeien.
  • Biologische dieren worden in groepen gehuisvest, ze leven net als in de natuur, met meerdere dieren bij elkaar.
  • Biologische dieren hebben in de stal een ligplaats waar altijd vers stro ligt.
  • Biologische dieren hebben altijd de mogelijkheid om naar buiten te gaan, biologische runderen moeten van mei tot en met september in de wei kunnen rondlopen.
  • In de stallen is altijd voldoende daglicht aanwezig om een normaal dag- en nachtritme te realiseren.
  • Het voer voldoet aan speciale eisen waarbij het geen geneesmiddelen – antibiotica, groeibevorderaars en chemotherapeutische stoffen – mag bevatten.
  • Het voer is bovendien vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen.
  • Er wordt met respect met de dieren omgegaan, ook tijdens het transport.
  • De jonge dieren blijven geruime tijd bij de moeder zogen, zodat ze opgroeien tot gezonde en sterke dieren. De kalveren moeten zelfs tot minimaal 20 weken bij hun moeder blijven.
  • De dieren mogen niet aangebonden zijn.
  • Biologische dieren eten voornamelijk biologisch geteeld voer. Voer dat is geteeld zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Skal zorgt voor het toezicht op de biologische sector. Skal is onafhankelijk. Zij komen ook bij onze boeren en onze slagers. Bon Vivant vindt betrouwbaarheid belangrijk en is daarom blij met Skal. Het gaat er om dat wat “biologisch” wordt genoemd dat ook daadwerkelijk is. Dit wordt door Skals-controle bevestigd.

Samengevat zijn er vier basiseisen waar biologisch vlees aan voldoet om jou het meest diervriendelijke, veiligste, gezondste en lekkerste stukje vlees te garanderen.

Het welzijn van de dieren staat altijd voorop, ze hebben voldoende ruimte om binnen èn buiten te kunnen leven, jonge dieren worden niet bij hun moeder weggehaald en alle ingrepen gebeuren verdoofd.

De veiligheid van het vlees wordt gegarandeerd. Zo zijn er geen antibiotica en groeibevorderaars toegevoegd aan het voer. Zo kunnen wij jou verzekeren dat je dat ook niet binnen krijgt door het eten van vlees. Daarnaast bevat het vlees omega 3 en 6, wat de gezondheid kan verbeteren.

Het vlees is van gegarandeerde hoogstaande kwaliteit en dus lekker. Het vlees is steviger en malser omdat de dieren voldoende tijd en ruimte hebben om te groeien.
Ondanks de vele eisen is het vlees betaalbaar gebleven.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.