De Groene Slager

De Groene Slager

Afbeelding

Biologisch vlees

Deli Harmony is gespecialiseerd in het maken van biologische vleeswaren zoals gekookte en rauwe producten, droge worstsoorten, patés en leverworstsoorten en diverse gebraden vleeswaren. Daarnaast is zo'n 70% van ons aanbod van vleeswaren geproduceerd in eigen worstmakerij.

Wij leveren biologisch vlees en vleeswaren aan de volgende bedrijven.

Lunchroom Fermento ♦ Lunchroom Echt Bergen ♦ Lunchroom Vers eten en drinken ♦ Het Tuindiner in Heiloo ♦ Stedelijk museum

8 Redenen om biologisch te eten

Biologisch is heel lekker. Niet voor niets kiezen topkoks vooral voor bio-ingrediënten. De smaak is puur, omdat de gewassen tijd krijgen om te rijpen.

Biologisch eten is een heel gezond idee. Bio-producten bevatten meer voedingsstoffen en geen schadelijke stoffen zoals pesticiden en chemische toevoegingen.

Biologisch is diervriendelijker. Koeien, varkens en kippen hebben een vrije uitloop naar buiten en krijgen biologisch voer. Ze hebben een hoge levenskwaliteit.

Biologisch is een eerlijke prijs voor de boer. Bio-landbouw is landbouw zoals het vroeger was. Met extra aandacht voor gezonde bodem, gewassen en dieren. De boer wordt daarvoor beloond met een eerlijke prijs.

Biologisch is natuurbehoud. Brede akkerranden met wilde bloemen waar nuttige insecten op afkomen, houtwallen als broedplaats van vogels, schoon water in de sloot, afwisseling van het landschap, dieren in de wei.

Biologisch is onbespoten. In de bio-landbouw wordt de bodem vruchtbaar gemaakt met compost, mest en grasklaver. Door wisselbeplanting is het gebruik van chemische hulpmiddelen overbodig.

Biologisch is gentechvrij. Met het eten van bio-producten weet je 100% zeker dat je geen gentech binnenkrijgt.

Biologisch is fair trade. Ook de kleine boeren in derdewereldlanden hebben baat bij bio-landbouw. De fair trade principes vinden hier hun oorsprong. De boer krijgt een hogere prijs en er wordt geïnvesteerd in onderwijs en huisvesting.

Eco Fields

“Een bewust verantwoord gevoel”, dat is waar Eco Fields voor staat. Op een manier die zo dicht mogelijk bij de natuur staat de mooiste producten produceren. Vanuit het Gelderse Wekerom dragen wij zorg voor onze dieren en gewassen met respect voor dierwelzijn en milieu.

Biologisch kalfsvlees

Eco Fields produceert, verwerkt en verkoopt op een bijzondere wijze als eerste in Nederland biologisch kalfsvlees. Toen wij met dit idee begonnen, stond bij ons voorop dat de bedrijfsvoering moest aansluiten op de natuurlijk levenswijze van de kalveren. In de praktijk betekent dit dat onze kalveren volop de ruimte hebben in warme strooiselstallen en alleen voer krijgen dat zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen is geproduceerd. Ook kunnen de kalveren naar buiten om te grazen in de weilanden achter de boerderij. Jij kan met eigen ogen zien hoe de dieren genieten van hun vrijheid. De dieren zijn allemaal afkomstig van biologische melkveelhouders in Nederland. Hierdoor zijn de reistijden voor de dieren beperkt. Het kalfsvlees van Eco Fields heeft de hoogste onderscheiding van de dierenbescherming ontvangen; drie sterren voor dierenwelzijn. Daarnaast mogen we het Eko Keurmerk voeren en zijn wij als erkend Veluws Streekproduct aangemerkt.

Smaak

Eco Fields Rosé kalfsvlees smaakt het lekkerst als je het puur eet. Je proeft de natuur door het sappige en malse vlees.

Dierenwelzijn

Eco Fields kalveren hebben de hoogste status (drie sterren) van dierenwelzijn van de dierenbescherming. Dat wil zeggen: weidegang, strobedding en ruime stallen.

Duurzaam

Zeer weinig “foodmiles”, doordat het meeste voer uit de directe omgeving komt. Er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

Gezond

Door gezonde natuurlijke ontwikkeling. Het minimale gebruik van antibiotica en zonder toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen.

Biodiversiteit

Door het gebruik van stalmest op de akkers ontstaat er een veel actiever bodemleven. Hierdoor komt er meer variatie in de plantengroei, insecten en vogels.

Kwaliteit

Om de kwaliteit te kunnen garanderen is Eco Fields gecertificeerd voor HACCP en Skal. Tevens zijn wij voorzien van een EG-nummer en zijn wij aangesloten bij SKV. Er is controle op de productie vanaf de bron omdat Eco Fields de kalveren zelf houdt.

Regionaal

Door regionaal voedsel te produceren voor de kalveren is het erkend als Veluws streekproduct. Regionaal profiteren natuurorganisaties van de afzet van de landbouwproducten.

Gentechvrij

De biologische sector produceert zonder gebruik te maken van genetisch gemanipuleerde organismen of daarvan afgeleide producten.

Ambachtelijk

Biologische producten worden op een moderne manier geproduceerd, maar wel met ouderwetse kwaliteitsprincipes. En dat proef je.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.