Background

Stamppot met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 kipfilets in blokjes
  • 750 gram aardappelen
  • Olijfolie
  • Kipkruiden
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 150 gram rucola
  • 2 kleine paprika's
  • 100 gram crème fraiche
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook deze gaar. Verwarm olie in een hapjespan. Kruid de kip met de kipkruiden en bak goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en laat even garen. Wanneer de aardappelen gaar zijn; afgieten en stampen.

Snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg samen met de rucola en de crème fraiche toe aan de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel hierover de kip en de pijnboompitjes. Direct serveren.

Tip!
Varieer met de kip: vervang de kipfilet door een ander kipproduct.

For page 27 28 stamppot met kip

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.