Background

Tomaten gevuld met gehakt

Ingrediënten
  • 4 grote tomaten
  • 150 gram rundergehakt
  • 1/2 ei
  • bieslook
  • knoflook
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • 75 gram boter
  • 12 champignons
  • kervel
  • sjalot
  • dragon
  • Parmezaanse kaas
  • peterselie

Bereidingswijze

Roer de boter zacht. Meng er een eetlepel van elk van de gehakte kruiden, peterselie, bieslook en kervel door. Meng er ook een eetlepel gehakte sjalot door. Voeg nog een in snippers gesneden teentje knoflook toe en maak op smaak af met peper en zout.

Snij van de tomaten het kapje af en hol ze uit, Kruid ze met wat peper, zout en parmesaanse kaas. Spuit er een beetje kruidenboter in en leg er plakjes champignons op.

Maak het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat en maak het aan met ei en paneermeel. Maak er balletjes van zo groot als een knikker en pocheer deze in wat bouillon van een blokje. Laat ze afkoelen.

Spuit nu weer een beetje kruidenboter in de tomaat, stop er vleesballetjes bij, nog wat champignons en bovenop nog een beetje kruidenboter. Bestrooi het geheel met parmesaanse kaas.

Zet de tomaten in een beboterde vuurvaste schaal 15 à 20 minuten in een oven van 200 graden C .

Serveer er stokbrood bij.

For page gevulde tomaat

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.