Background

Kip in alufolie

Ingrediënten
  • 2 jonge haantjes
  • 16 lapjes gerookt spek
  • 200 gram champignons
  • 2 stengels bieslook
  • Saliepoeder
  • 4 eetlepels olie
  • Halve citroen
  • 4 sjalotjes
  • Peterselie
  • Basilicum
  • Cognac
  • Peper
  • Zout
Bereiding

Snijd de haantjes doormidden. Pers de halve citroen uit. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Giet er de citroensap over. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Was de peterselie en bieslook en basilicum. Hak van deze een eetlepel fijn. Leg in een diepe pan de champignons, sjalotjes, bieslook, basilicum en peterselie en voeg er de olie en twee eetlepels cognac, saliepoeder, zout en peper bij. Meng het goed.

Leg de haantjes in de pan. Rol en bedek ze met het mengsel en laat twee uur marineren. Laat ze vervolgens uitlekken, rol elk half haantje in vier lapjes spek, leg ze op alufolie, voeg er wat marinade over en pak ze in. De pakketjes moeten goed gesloten zijn. Leg de pakketjes in een oven van 200 graden en laat ze daar 3 kwartier.

For page half haantje

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.