Background

Kip van de Veluwe

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 kippenbouten
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram boter of margarine
  • 150 gram vrij dik gesneden ontbijtspek
  • 2 deciliter witte droge wijn
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1/2 liter blik doperwten of 1 pak diepvriesdoperwten
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met peper en zout. Laat de olie heet worden en schroei hierin de kip rondom dicht. Bak de kip bij felle hitte rondom bruin en laat daarbij telkens een stukje boter of margarine in de pan glijden. Snijd 1/3 van het spek en de ui klein, laat dit meebakken. Temper de hitte, giet de wijn in de pan, sluit deze met deksel en laat de kip bij getemperde hitte gaar worden in 3/4 tot 1 uur. Leg na 20 minuten de dobbelsteentjes winterwortel rondom de kip en voeg ook de diepvriesdoperwten toe. Laat doperwten uit blik de laatste 10 minuten meewarmen.

Bak het achtergehouden ontbijtspek in de pan knapperig. Leg de kippenbouten op een schotel, schep de groenten met een schuimspaan uit het stoofvocht eromheen en verdeel er het uitgebakken spek over. Laat het aanbaksel in de pan met een scheutje water oplossen en geef de jus er afzonderlijk bij.

For page kip van de veluwe3

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.