Background

Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue

Ingrediënten
  • 1 kilo mals lamsvlees van de bout, in stukjes
  • 350 gram rode of groene paprika, in stukjes
  • 8 grote satéstokjes

  • 1 eetlepel korianderzaadjes, geroosterd
  • 1 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
  • 1 gedroogde chilipeper, gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram pinda's, gehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout

Bereiding

Stamp de koriander- en komijnzaadjes met de chilipeper zeer fijn. Voeg knoflook, olijfolie, pinda's en zout toe. Breng de marinade op smaak met citroensap en marineer het lamsvlees minimaal 1 uur (liever 8 uur) in de koelkast.


Rijg het lam met de paprika aan 8 grote spiesen. Zet het vlees aan op het hete gedeelte van de barbecue en laat de spiesen daarna nog een minuut of 5 doorgaren op een laag vuur.


Tip: voor de variatie kunt u ui en tomaat toevoegen aan de spies.

For page spies

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.