Background

Lam met courgettes

Ingrediënten
  • 1 kilo lamsvlees
  • 1 kilo courgettes
  • 2 grote uien
  • 600 gram tomaten
  • 1 dl olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl bouillon
  • Tijmpoeder
  • Venkelzaden
  • Peterselie
  • 50 gram bloem
  • Peper
  • Zout
Bereiding

Schil de courgettes en snijd ze vervolgens in blokjes Strooi er zout over en laat ze een half uur uitlekken. Snijd de tomaten in grove stukken. Schil de uien en hak ze fijn.

Verhit twee eetlepels olie in een pan en doe hier de uien in. Doe de deksel op de pan en laat de uien zachtjes bakken zonder dat ze kleur krijgen. Voeg dan de tomaten toe, zout en peper, wat tijmpoeder en wat venkelzaden. Laat het nog 20 minuten zachtjes koken. Roer geregeld door, zodat het mengsel niet aanbakt. Mix het vervolgens met de staafmixer.

Snijd het vlees in blokjes, strooi er zout en peper over en bak ze in een pan met wat olie bruin. Schil de knoflook en pers die uit. Voeg de knoflook bij het vlees, evenals de bouillon en de tomatensaus. Doe de deksel op de pan en laat het anderhalf uur zachtjes sudderen onder af en toe roeren.

Droog de courgettes en rol ze door de bloem. Klop het teveel aan bloem eraf en bak ze in de rest van de olie tot ze kleur krijgen. Was de peterselie en hak die fijn. Doe het vlees met de saus in een vuurvaste schaal, voeg er de courgettes en de gehakte peterselie bij, meng alles goed, sluit de pan af en zet ze 30 minuten in een oven van 200 graden.

Serveer meteen.

For page lam met courgettes

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.