Background

2x Speklappen op de barbecue

#1

Ingrediënten

  • 500 gram speklappen
  • 1 eetlepel kerrie djawa
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Meng de kerrie djawa, ketjap, mosterd en olijfolie. Marineer hierin de speklapjes, minimaal 1 uur.

Bak de speklapjes op de barbecue. Direct serveren.

#2

Ingrediënten

  • 4 speklappen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tabasco
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook op een laag vuur. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten.

Meng 50 milliliter water met honing en azijn. Voeg dit toe aan de pan. Breng het geheel op smaak met tabasco, worcestersaus en zout. Laat het geheel afkoelen.

Laat de speklappen minimaal een half uur marineren in de marinade. Bak dan de speklapjes op de barbecue. Direct serveren.

For page 25 26 2x speklappen op de barbecue

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.