Background

Oosterse vleesschotel

Ingrediënten
  • 750 gram rundvlees (van de bout)
  • 30 gram boter
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 200 gram rijst
  • 500 gram savooie- of spitskool
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram rozijnen
  • Kerriepoeder
  • 1 eetlepel mangochutney
  • 7,5 deciliter hete kippenbouillon (blokje)
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Snijd het rundvlees in dunne repen. Verhit vervolgens de boter in een braadpan en braad het rundvlees aan. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schrap de wortel, was deze en snijd deze in kleine stukjes.

Doe de ui, knoflook en wortel bij het vlees en laat deze even meebakken. Voeg vervolgens de rijst toe en laat ook deze meebakken. De kool wassen en in reepjes snijden. Voeg de kool, de cashewnoten en rozijnen toe aan het vlees-groentemengsel en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Breng met zout, peper en kerriepoeder op smaak. Meng de mangochutney erdoor. Voeg de kippenbouillon als laatst toe.

Zet alles in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden Celsius. Roer af en toe totdat het gaar is.

For page oosterse schotel

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.