Background

Aspergesoep met spekreepjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram witte asperges
  • 1 ui
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels maizena
  • 250 milliliter crème fraîche
  • 2 lente-ui stengels
  • Half bosje bieslook
  • Zout
  • Boter

Bereidingswijze

Schil de asperges en de ui. Snijd de asperge in stukjes van 2 cm en de ui fijn. Snijd de lente-ui fijn en doe in een kom. Bak de spekreepjes uit in een soeppan. Voeg de ui toe en bak even mee. Voeg dan de asperges toe en roerbak tot het ergste vocht eruit komt.

Maak de roux door de bouillon beetje bij beetje toe te voegen aan de pan. Als de soep te dun is, maizena toevoegen. Laat het geheel 10 minuten doorkoken.

Voeg de crème fraîche toe aan de soep en roer door. Laat dit niet meer koken (de soep gaat dan schiften). Verdeel in kommen en garneer met lente-ui en bieslook. Direct serveren.

Tip!
Lekker met stokbrood en gerookte zalm.

For page 19 20 aspergesoep met spekreepjes

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.