Background

Provencaalse koteletten

COTES DE PORC A LA PROVENCALE

Ingrediënten:
  • 4 karbonades
  • 1 sjalotje
  • 3 uien
  • 12 zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 takje basilicum
  • bouquet garni
  • peper, zout
  • olie
  • suiker
Bereiding:

Schil en hak de uien, het sjalotje en de knoflook fijn. Verwarm wat olie in een pan en sauteer hierin de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg ui, sjalot en knoflook toe en laat nog 5 minuten zachtjes sauteren. Voeg er dan de tomatenpuree bij en 1.5 dl water. Doe er ook het bouquet garni in en voeg er zout, peper en wat suiker bij. Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.

Kijk af en toe of er nog iets water moet worden toegevoegd. Ontpit de olijven, was en hak de basilicum fijn. Voeg het bij de rest in de pan en laat weer 5 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren met een houten lepel.

Haal de karbonades eruit. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Haal het bouquet garni uit de pan en schenk de saus over de karbonades.

 

For page koteletten

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.