De Groene Slager

Onze recepten
For page 51 52 2 voorgerechten voor de feestdagen

2 feestelijke voorgerechten

Steak tartaar met balsamico

Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gram extra magere runderfilet
  • Tabascosaus
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte ui
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze

Meng het rundvlees met enkele druppels tabasco, de olijfolie, de ui, de bieslook en de azijn. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en stort op 4 borden. Direct serveren.

Tip!
Ook lekker met frietjes!


Carpaccio met bloedsinaasappeldressing

Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 gram rundercarpaccio
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Halve bloedsinaasappel
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 0,5 theelepel sesamolie
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • Peper
Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Rasp een halve theelepel schil van de bloedsinaasappel en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de geraspte schil, 2 eetlepels van het sap, mayonaise, sesamolie en peper naar smaak.

Verdeel de carpaccio over de borden en laat op kamertemperatuur komen. Druppel de dressing erover en verdeel de uitjes en pijnboompitjes. Direct serveren.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.