Background

Chili-zuurkoolschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 uitje
  • Boter (voor het beboteren)
  • 1 groene paprika
  • 1 rookworst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zakje Chili con carne mix
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 450 gram zuurkool
  • 1 literblik bruine bonen
  • Tabasco

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (een heteluchtoven op 175 graden Celsius) en beboter een ovenvaste schaal.

Pel de ui en snipper deze fijn. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rookworst in plakjes.

Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Schep er dan de blokjes paprika door en bak deze enkele minuten. Voeg de inhoud van het zakje chili mix en 3 dl water toe. Breng alles aan de kook en laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken.

Meng de tomatenpuree, de zuurkool, de bruine bonen en de plakjes rookworst erdoor en breng alles op smaak met tabasco.

Schep de chili-zuurkool in de ovenvaste schaal. Zet de schaal in de oven tot de zuurkool gaar is.

Baktijd: circa 35 minuten

For page zuurkoolcasselerribschotel

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.