![]() De Groene Slager |
De Groene Slager verkoopt alleen vlees van dieren die op een diervriendelijke manier zijn grootgebracht. Het gehele jaar krijgen de dieren biologisch voer en door hun gezonde manier van leven en eten hebben deze dieren een veel grotere weerstand. Wanneer dieren zonder kunstmatige ingrepen grootgebracht worden, komt dit de kwaliteit van het vlees ten goede. Het vlees heeft een betere structuur, bevat minder water en is voedzamer. Daarom kiest de Groene slager voor een diervriendelijk leven van de aangeleverde dieren.
Maandag | 9.00 t/m 18.00 uur | ||
Dinsdag | 8.30 t/m 18.00 uur | ||
Woensdag | 8.30 t/m 18.00 uur | ||
Donderdag | 8.30 t/m 18.00 uur | ||
Vrijdag | 8.30 t/m 18.00 uur | ||
Zaterdag | 8.00 t/m 17.00 uur | ||
Zondag | gesloten |
"Samen met mijn vrouw ben ik een slagerij in 1989 gestart. Ik was toen de vierde biologische slager in Nederland en de tweede in Noord-Holland. 8 jaar geleden ben ik doorgegaan als zelfstandige onder de naam 'De Groene Slager'. Een naam die mede door onze klanten is ontstaan."
"We verkopen hier alleen biologisch en puur vlees. Mensen zijn op het moment bewuster bezig met eten en willen verantwoorde producten. De vraag naar echt vlees, zonder toevoegingen, smaakversterkers, conserveringsmiddlen en wat er allemaal nog meer niet in vlees hoort, neemt toe. Ook wat betreft allergenen ben je bij ons aan het goede adres, want onze producten zijn op één na glutenvrij. Dat wordt ontzettend gewaardeerd, 'puur natuur' horen we vaak, maar ook 'de smaak van vroeger'."
"Een voorbeeld van een bijzonder mooi stuk vlees is de bavette. Het is ontzettend mals met een mooie smaak, heeft een grove structuur en een bite. Vroeger werd de bavette opgediend bij een luxe diner, tegenwoordig is het een vergeten stuk vlees. Wat zonde is, want je kunt er prachtige gerechten mee maken, bijvoorbeeld garen in de oven zoals The Colored Monkeys hebben gedaan tijden de wijnproeverij. Zeker een aanrader voor de feestdagen."
"Ik ben Ad Dekker en samen met mijn vrouw Yvonne runnen wij in de binnenstad van Alkmaar sinds 1989 een biologische slagerij genaamd 'de groene slager'. Wij zijn één van de pioniers in het land, we waren de 4e slagerij die zich helemaal op biologisch richtte.
We hebben een moderne winkel waar de klant ook graag naar toe komt voor onze kwaliteit, specialiteit en gezelligheid en advies. We hebben dan ook een grote regiofunctie, de gehele kop van Noord-Holland zien we in onze winkel. In ons bedrijf wordt veel geproduceerd en dat wordt door de klant erg gewaardeerd. Een aantal toppers zijn runderrookvlees, metworst, grillworst, diverse soorten gebraden gehakt; allemaal producten waarmee we ook op de vakwedstrijden geregeld in de prijzen vallen en waar we trots op zijn.
We verkopen ook heerlijke Italiaanse biologische specialiteiten, zoals Parmaham, panchetta, spinata romana, gulfetta, venkelsalami, cacciatore, mortadella, wijnen en olijfoliën; deze worden gretig afgenomen door de klant.
Dit jaar zijn we gestart met dry-aged vlees, côte de boeuf en côte du veau: vlees met een verhaal.
Sinds een half jaar doen we ook aan sociale media, namelijk twitteren. Het was even wennen maar we krijgen veel respons op @degroeneslager.nl. De toekomst zien we met veel vertrouwen tegemoet, zeker in een tijd waarin de consument wil dat het dier een goed leven heeft gehad en voer zonder toevoegingen en zonder antibiotica.
Kortom; we hebben een slagerij om trots op te zijn en waar we onze passie in kwijt kunnen."
Altijd een leuk en origineel cadeau om te geven.
Een Abraham of Sara is een leuke verrassing voor iemand die 50 jaar wordt.
Een prachtig opgemaakte schotel waarbij wij rekening houden met jouw specifieke wensen ten aanzien van de vleessoorten en het gewicht van de producten. Ook kunnen wij rekening houden met karakteristieken, hobby's of beroep van de ontvanger.
Tevens kan de schotel verrijkt worden met bijvoorbeeld een fles wijn of een cadeaubon. De Abraham of Sara is op bestelling verkrijgbaar vanaf € 40.
Wil je eens iets anders cadeau geven, denk dan eens aan een cadeaubon.
De ontvanger kan dan geheel naar eigen smaak een heerlijk stuk vlees uitzoeken, variërend van rundvlees, varkensvlees en kip tot een kant-en-klaar product.
De hoogte van het bedrag geef je gemakkelijk zelf aan.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.