Background

Sparen

U kunt bij ons sparen voor gratis producten!

meer info

Pannenactie

Spaar voor pannen van De Cock!

meer info

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor o.a. leuke acties!

meer info

Recepten

Heerlijke recepten voor iedere dag!

meer info

Biologisch vlees van De Groene Slager

Persbericht Smaakvol Noord-Holland

"Samen met mijn vrouw ben ik een slagerij in 1989 gestart. Ik was toen de vierde biologische slager in Nederland en de tweede in Noord-Holland. 8 jaar geleden ben ik doorgegaan als zelfstandige onder de naam 'De Groene Slager'. Een naam die mede door onze klanten is ontstaan."

Biologisch vlees

 "We verkopen hier alleen biologisch en puur vlees. Mensen zijn op het moment bewuster bezig met eten en willen verantwoorde producten. De vraag naar echt vlees, zonder toevoegingen, smaakversterkers, conserveringsmiddlen en wat er allemaal nog meer niet in vlees hoort, neemt toe. Ook wat betreft allergenen ben je bij ons aan het goede adres, want onze producten zijn op één na glutenvrij. Dat wordt ontzettend gewaardeerd, 'puur natuur' horen we vaak, maar ook 'de smaak van vroeger'."

"Een voorbeeld van een bijzonder mooi stuk vlees is de bavette. Het is ontzettend mals met een mooie smaak, heeft een grove structuur en een bite. Vroeger werd de bavette opgediend bij een luxe diner, tegenwoordig is het een vergeten stuk vlees. Wat zonde is, want je kunt er prachtige gerechten mee maken, bijvoorbeeld garen in de oven zoals The Colored Monkeys hebben gedaan tijden de wijnproeverij. Zeker een aanrader voor de feestdagen."


Groene slager Dekker vertelt zijn verhaal

Persbericht

"Ik ben Ad Dekker en samen met mijn vrouw Yvonne runnen wij in de binnenstad van Alkmaar sinds 1989 een biologische slagerij genaamd 'de groene slager'. Wij zijn één van de pioniers in het land, we waren de 4e slagerij die zich helemaal op biologisch richtte.

We hebben een moderne winkel waar de klant ook graag naar toe komt voor onze kwaliteit, specialiteit en gezelligheid en advies. We hebben dan ook een grote regiofunctie, de gehele kop van Noord-Holland zien we in onze winkel. In ons bedrijf wordt veel geproduceerd en dat wordt door de klant erg gewaardeerd. Een aantal toppers zijn runderrookvlees, metworst, grillworst, diverse soorten gebraden gehakt; allemaal producten waarmee we ook op de vakwedstrijden geregeld in de prijzen vallen en waar we trots op zijn.

We verkopen ook heerlijke Italiaanse biologische specialiteiten, zoals Parmaham, panchetta, spinata romana, gulfetta, venkelsalami, cacciatore, mortadella, wijnen en olijfoliën; deze worden gretig afgenomen door de klant.

Dit jaar zijn we gestart met dry-aged vlees, côte de boeuf en côte du veau: vlees met een verhaal.

Sinds een half jaar doen we ook aan sociale media, namelijk twitteren. Het was even wennen maar we krijgen veel respons op @degroeneslager.nl. De toekomst zien we met veel vertrouwen tegemoet, zeker in een tijd waarin de consument wil dat het dier een goed leven heeft gehad en voer zonder toevoegingen en zonder antibiotica.

Kortom; we hebben een slagerij om trots op te zijn en waar we onze passie in kwijt kunnen."

De slager met liefde voor dieren

Persbericht Maggs glossy

Het kan dus anders!

Het is een mooie kerstgedachte: vrede op aarde voor dieren. En vrede betekent een waardig bestaan met voldoende ruimte, normaal voer en een langer leven. Voor Yvonne en Ad van De Groene Slager in Alkmaar al 25 jaar een heel normale gedachte. 'Ons vlees is puur vlees zoals de natuur het bedoeld heeft.' Daar kun je als mens met een schoon geweten van genieten.

Het ruikt zo gezellig als je de keuken in komt: vlees dat staat te sudderen. Volgens Ad staat dit menigeen met Kerst te wachten, want ook rond vlees bestaan trends. Dit jaar kiezen klanten een groot stuk vlees. 'Denk aan een flinke rosbief, lamsbout, kalkoen of een gevulde rollade.' Helemaal Kerst dus!

Duur(der) hoeft eerlijk vlees niet te zijn. 'De prijs ligt gelijk aan die van de kwaliteitsslager met uitzondering van kip. Maar daarbij zou je je eerder de vraag moeten stellen waarom de andere kip zo goedkoop is. Wij verkopen alleen vlees van dieren die het hele jaar biologisch voer krijgen en door hun gezonde manier van leven en eten een veel grotere weerstand hebben. Dit komt de kwaliteit van het vlees ten goede: het heeft een betere structuur, bevat minder water en is voedzamer.'

De liefde voor het vak zit bij Ad in de genen. 'Ik kom uit een slagersfamilie en al heel jong wist ik dat ik dit ook wilde. Een prachtig vak! Naast de winkel hebben we een eigen worstmakerij waar we al onze worst en vleeswaren zelf maken, met biologische kruiden uiteraard, dus ook veilig voor mensen met glutenallergie. Ik hou van het bedenken van specialiteiten. Ons runderrookvlees is bekroond en dan ook in de wijde omgeving van Alkmaar bekend! Ik zeg weleens; als je van je hobby je werk kunt maken, hoef je nooit te werken. Zo voelt dat voor mij ook. Ik heb eerst een aantal jaren ervaring opgedaan in de gangbare slagerijen, maar ik zag toen dingen waarvan ik dacht: kan dat niet anders? Zo kwam ik in aanraking met de biologische slager en openden wij de vierde biologische slagerij in Nederland. Dat is nu vijfentwintig jaar geleden.'
En het is deze pioniers al die jaren goed gegaan. Ze genieten een zeer trouwe klantenkring die zich in deze tijd waarin zoveel voedselschandalen aan het licht komen, alleen maar uitbreidt. En ook dat is een mooie gedachte!

Sociale Media

Waar kunt u ons vinden

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.